side_banner

Nyheter

Hva slags silikon bruker du til vinduer?

Mange har kanskje hatt disse opplevelsene: Selv om vinduene er lukket, siver det fortsatt regnet inn i boligen og bilfløyten på veien i underetasjen høres tydelig hjemme.Dette er sannsynligvis feilen i dør- og vindusforseglingen!

Selv omSilikonforseglingsmiddeler bare et hjelpemateriale i produksjonsprosessen av vinduer, og står for en liten andel av kostnadene, spiller det en svært viktig rolle i ytelsen til vinduer, spesielt når det gjelder vanntetthet, lufttetthet, termisk isolasjon, lydisolasjon, etc. Det bør ikke bli undervurdert.Hvis silikonforseglingen har kvalitetsproblemer, vil det gi problemer som vannlekkasje og luftlekkasje, noe som vil påvirke lufttettheten og vanntettheten til dører og vinduer alvorlig.

Så hva slags silikon bruker du til vinduer?

1. Velg riktige produkter som oppfyller standardene

I utvelgelsesprosessen for silikonforsegling, i tillegg til standardene den oppfyller, bør det også tas hensyn til dets tilsvarende forskyvningsnivå.Forskyvningskapasitet er den mest kritiske indikatoren for å måle elastisiteten til tetningsmassen.Jo høyere forskyvningskapasitet, desto bedre elastisitet har tetningsmassen.For bearbeiding og installasjon av vinduer bør produkter med en forskyvningskapasitet på ikke mindre enn 12,5 velges for å sikre langsiktig lufttetthet og vanntetthet av vinduer.

Ved montering og bruk av vinduer er bindeeffekten mellom vanlige fugemasser og sementbetong vanligvis dårligere enn med aluminiumsprofiler eller glass av dører og vinduer.Derfor er det mer hensiktsmessig å bruke tetningsmassen som brukes til vindusinstallasjon i Kina for å overholde JC/T 881.

Produkter med høye forskyvningsnivåer er mer i stand til å motstå endringer i leddforskyvning.Det anbefales å velge produkter med høye fortrengningsnivåer så mye som mulig.

2. Velg tetningsprodukter riktig i henhold til applikasjonen

Skjulte rammevinduer og skjulte rammeåpningsvifter krever strukturelt tetningsmiddel for å spille en strukturell binderolle.Strukturelt silikonforseglingsmiddel må brukes, og limingsbredden og -tykkelsen må oppfylle designkravene.

I prosessen med dør- og vindusinstallasjon bør fugemassen som brukes til steinfuger eller fuger med stein på den ene siden være en spesiell fugemasse for stein som oppfyller GB/T 23261-standarden.

For brannsikre dører og vinduer eller bygnings ytterdører og vinduer som krever brannsikker integritet, er det mer hensiktsmessig å bruke brannsikre fugemasser.

For påføringssteder med spesielle krav til muggbestandighet, som kjøkken, bad og mørke og fuktige steder, bør det benyttes muggbestandige fugemasser for tetting av dører og vinduer.

3. Ikke velg oljefylt silikonforsegling!

For tiden finnes det mange oljefylte dør- og vindusforseglinger på markedet.Disse produktene er fylt med en stor mengde mineralolje og har dårlig aldringsmotstand, noe som vil føre til mange kvalitetsproblemer.

Silikonforseglingsmidler tilsatt mineralolje er kjent i industrien som "oljeforlengede silikonforseglinger".Mineralolje er et mettet alkanpetroleumsdestillat.Fordi dens molekylære struktur er veldig forskjellig fra silikonens, har den dårlig kompatibilitet med silikonforseglingssystemet, og vil migrere og penetrere fra silikonforseglingen etter en viss tid.Derfor har den "oljefylte tetningsmassen" god elastisitet i begynnelsen, men etter en tids bruk migrerer og trenger den fylte mineraloljen fra tetningsmassen, og tetningsmassen krymper, stivner, sprekker, og det er til og med et problem med ikke-binding.

jeg håperSiway sinintroduksjon kan gi deg litt hjelp!


Innleggstid: 17. august 2022